Vogel verbindt leerlingen uit Burkina Faso en Fryslan

B2fywcix9jup7bhi42de0kivs
Een hele week geen rekenen en taal, maar les over trekvogels en in het bijzonder over de gekraagde roodstaart. Dat overkwam de leerlingen van basisschool ‘De Oanrin’ in het Friese Twijzel toen zij aan de slag gingen met het lespakket ‘De ongelooflijke reis’. Dit lespakket is  door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met A&W ontwikkeld.
De leerlingen van l’école Belemtisse in Ouagadougou in Burkina Faso gaan deze week aan de slag met precies hetzelfde lespakket, maar dan in het Frans. Ook gaan ze op zoek naar de gekraagde roodstaart. Ze zijn nu nog net op tijd om hem uit te zwaaien, voordat hij op reis gaat naar Nederland.
Op woensdag 12 maart jl. vanaf 10.30 uur kregen de leerlingen uit Ouagadougou en Twijzel via een skype sessie de kans om met elkaar in contact te komen. Om zo elkaars wereld en daarmee ook de wereld van de gekraagde roodstaart beter te leren kennen. Wat zijn de verschillen maar ook de overeenkomsten in hun leven? En wat kunnen zij elkaar vertellen over de gekraagde roodstaart, de trekvogel die tussen hen in heen en weer vliegt? 
Vogelbescherming biedt dit lespakket dit voorjaar aan 101 basisscholen in de Noordelijke Friese Wouden aan. In dit typerende coulisselandschap broedt de gekraagde roodstaart namelijk graag. Reden te meer om dit landschap goed te beschermen en kinderen daar nu al bij te betrekken. BirdLife-partner van de Vogelbescherming, Naturama in Burkina Faso, zorgt ervoor dat het lesmateriaal ook daar onder basisscholen wordt verspreid.
Vanaf 1 maart jl. kunt u de Gekraagde roodstaart ook weer volgen via de webcams van Beleef de Lente!

 

 

 

Fotograaf:
Fotograaf: