WNF challenge 2011 gewonnen door C4Nature

Geexz3xd6mnsp87jpqt39euwh

C4Nature wint de eerste WNF challenge!

Op 12 mei startte de WNF challenge. De WNF Challenge is een uitdagende driedaagse adventure race in het Friese meren- en Waddengebied. Adventure racing is een teamsport, waarbij een aantal buitensporten worden gecombineerd, die normaal meestal individueel worden beoefend. Bekende adventure race-onderdelen zijn mountainbiken, wielrennen, hardlopen, skeeleren en kanoën. Adventure racing combineert elementen van ontdekkingsreizen, militaire trainingen en intensieve expedities. Naast het fysieke element spelen ook mentale kracht en navigatie- en strategisch inzicht een essentiële rol. Je moet dus sterk én slim zijn.

Een bijzondere uitdaging tijdens de WNF Challenge is om het klimaat en de natuur tijdens de race zo min mogelijk te belasten. Met andere woorden: je zorgt er als team voor dat je carbon footprint zo gering mogelijk is. Dat betekent: zo min mogelijk extra CO2 uitstoot bij al je activiteiten. Deze score telt mee bij de einduitslag. Verder moet ieder team minimaal 8000,= aan sponsorgeld binnenhalen. Alle sponsorbijdragen samen gaan naar het Wereld Natuur Fonds. De totale WNF challenge sponsorbijdrage voor het WNF bedraagt na afloop van de eerste challenge bijna 270.000,=.

Altenburg & Wymenga is hoofdsponsor van het team C4Nature. Het enthousiaste team C4Nature bestaat uit vier sportieve noorderlingen die zich nauw verbonden voelen met de natuur en een uitdaging niet uit de weg gaan. Drie van de 4 sportievelingen zijn GIS-medewerkers van Altenburg & Wymenga. De teamleden weten zich gesteund door 2 coaches, een sportpsycholoog en een teamcoördinator. Er is maandenlang hard getraind op de verschillende disciplines en met een uitstekend resultaat: De eerste WNF challenge is door C4Nature gewonnen. Dat is een geweldige prestatie waar we als hoofdsponsor ontzettend trots op zijn.

Wilt u meer weten over het verloop van de WNF challenge en het 'A&W'-team kijk dan op: http://challenge.wnf.nl/ en http://www.c4nature.nl/

 

 

 

Fotograaf:
Fotograaf: