GIS over de grenzen

8qcqvklaghbyrb17fdbeorr28

Van 5 t/m 22 Juni vond in Tsjechië het Erasmus Intensive Program (EIP) “Pollution in Europe” (www.pollution-europe.eu) plaats. Deze 2,5 week durende cursus biedt 40 studenten van 14 hogescholen en universiteiten uit 8 verschillende Europese landen een intensief lesprogramma rondom bodemverontreiniging, -sanering en landschapsherstel in Europa. 

Naast colleges en workshops van 22 docenten en gastsprekers, bestaat de cursus uit diverse excursies en een uitgebreid sociaal programma, waaronder het "International dinner". Tijdens deze feestelijke avond bereiden alle deelnemers een typisch nationaal gerecht. Naast het opdoen van veel nieuwe inhoudelijke kennis is de kennismaking met andere culturen een belangrijk en zeer waardevol onderdeel van de cursus.

Vanuit Altenburg & Wymenga leverde Ronald de Jong een bijdrage aan de succesvolle uitvoering van alweer de 15e editie van de cursus. "Al deze studenten worden opgeleid in vakgebieden waarin de ruimtelijke component een belangrijke rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van de geografische locatie van bodemmonsters of de ruimtelijke herinrichting van een gesaneerd gebied. GIS is voor veel van deze studenten een belangrijk instrument in hun toekomstige baan als onderzoeker of adviseur. Het is altijd weer een geweldige ervaring om onze kennis van GIS en Geo-informatie met mensen uit zoveel andere landen te mogen delen.”

Bent u zelf geïnteresseerd in GIS ondersteuning of training op maat op het gebied van Geografische Informatie Systemen neem dan contact op met ing.Ronald de Jong

 

Fotograaf:
Fotograaf: