Futurescapes voor Better Wetter

93ut2l87j95wcuyrzrfvasj52

In het kader van het programma Better Wetter heeft ARK Fryslan op verzoek van Van Hall Larenstein en Altenburg & Wymenga  een open oproep gedaan. Ontwerpers, studenten en experts werden uitgenodigd om een  ‘creatieve’ bijdrage te leveren aan het vraagstuk Ruimtelijke adaptatie, ofwel het  voorbereiden van het veenweidelandschap op klimatologische veranderingen. Inzendingen moesten bestaan uit een filmpje van maximaal 2 minuten, een Futurescape,  waarin een idee of droom voor het veenweidegebied tot uitdrukking komt. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een jury onder lvoorzitterschap van landschapsarchitect Peter de Ruyter. De ingezonden Futurescape met het beste idee en de beste uitwerking krijgt een geldprijs van € 1500,=. 
Er hebben zich maar liefst 11 teams ingeschreven, de Futurescapes moeten op 19 april binnen zijn. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar de filmpjes!
Op 10 mei worden de vijf genomineerden bekend gemaakt. De winnaars van de prijsvraag worden op 27 mei bekend gemaakt, tijdens het ‘Watersymposium: Circulair Economy in Delta Areas’ in Velp.
U kunt meer lezen over de prijsvraag op: ARK Fryslân.
Voor meer informatie over het programma Better Wetter kunt op de website kijken: www.betterwetter.nl of via de mail bij: drs. Ernst Oosterveld of ing. Eddy Wymenga

 De brochure van het oorspronkelijke idee kunt u via deze link downloaden en een recente presentatie vindt u hier

 

 

Fotograaf:
Fotograaf: