A&W deelt GIS kennis in Estland

8qcqvklaghbyrb17fdbeorr28

Van 16 mei tot en met 2 Juni vond in Estland het European Intensive Program (EIP) “Pollution in Europe: sustainable management of polluted areas” plaats. Het was alweer de 14 editie van deze intensieve cursus, waaraan 42 studenten van Universiteiten uit 10 verschillende EU landen deelnamen. Naast een actief sociaal en cultureel programma ontvingen de cursisten een breed scala aan lessen, gericht op bodemvervuiling en saneringstechnieken. Daarnaast werd aandacht besteed aan wetgeving en hoe om te gaan met het beheer van grote vervuilde gebieden en landschap en natuurherstel hierin. Ronald de Jong verzorgde namens Altenburg & Wymenga en Van Hall Larestein één dag college over hoe Geografische Informatie Systemen (GIS) in het oplossen van deze vraagstukken een belangrijk instrument kunnen zijn.
De jaarlijkse cursus biedt zowel deelnemende studenten als docenten de kans om kennis op te doen en uit te wisselen van de situatie en aanpak in andere EU lidstaten. Al met al was het een zeer geslaagde cursus waarin het belang van één verenigd Europa nog maar eens werd onderstreept. Thema’s als milieuvervuiling en natuurbeheer houden simpelweg niet op bij onze landsgrenzen.

Meer informatie over de EIP Pollution in Europe kunt u vinden op http://www.pollution-europe.eu

Voor meer advies over training in het gebruik van Geografische Informatie Systemen kunt u contact opnemen met Ronald de Jong.

 

Fotograaf:
Fotograaf: