Nederlands | English | Franšais | Frysk

A&W internationaal

Met een uitgebreid internationaal netwerk en een brede internationale ervaring, kunnen we onze opdrachtgevers ook van dienst zijn bij internationale projecten. Onze inbreng varieert van ondersteuning tot en met het zelfstandig uitvoeren van projecten in multidisciplinaire teams. We hebben ondertussen projecten uitgevoerd in onder andere Gambia, Guinee, Guinee-Bissau, Mali, Marokko, Mauritanië, Senegal en Tunesië.

Een mooi voorbeeld is de advisering en kennisoverdracht rond duurzaam waterbeheer in Mali en Senegal. Bij deze projecten werken we vaak samen met andere bedrijven, onderzoeksinstituten, overheden en lokale partners. In Oost-Europa richten we onze aandacht op ondersteuning en advisering op het gebied van integraal waterbeheer, (agrarisch) natuurbeheer, de Natura 2000-problematiek en de inrichting van ecologische netwerken.

Zo hebben we in Roemenië en de Ukraine geadviseerd bij het vormgeven van ecologische corridors voor grote roofdieren en hoefdieren in de Karpaten.

Een ander voorbeeld van internationaal onderzoek is de ecologie van trekvogels. Van verschillende soorten hebben we de verspreiding in kaart gebracht (bijvoorbeeld de Grutto). We weten nu meer over de ecologie in de wintergebieden en de gebieden waar ze leven. Een deel van deze kennis is gebruikt om het (bekroonde) boek ‘Living on the edge’ te schrijven.

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek komen we graag naar u toe. Maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in El Dorado, ons kantoorpand in Feanwâlden (op loopafstand van het treinstation).